HAKKıNDA GEBELIK TAKIBI NE SıKLıKLA YAPıLMALı

Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı

Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı

Blog Article

Gebelik doğrulaması yürekin hun testi ile beta-hCG hormon düzeyi denetleme edilir. Hassaten ilk ultrason muayenesi bünyelarak gebeliğin rahim süresince olup olmadığı yoklama edilir ve bebeğin tembel atışları gözlemlenir.

Elan önceki haftalarda yolk sak denilen kesecikten beslenirken bu haftadan itibaren silme annesinde plasenta denilen eş ile beslenmeye başlar böylecene sizdeki hab ve yorgunluk halide ortadan kalkacak.

Gebelik sürecinde her hafta farklı tebeddülat ve gelişimler meydana hasılat. Örneğin, gebeliğin ilk haftalarında çağa hâlâ bir oğulcuk halindeyken, ilerleyen haftalarda fetüs olarak adlandırılır ve uzuv vürutimi başlar. Gebeliğin 6. haftasında bebeğin hatır atışları başlar ve deveran sistemi etken hale hasılat​

Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında temellaması gerektiği konusunda bazı farklılıklar bulunsa da genellikle gebeliğin 8-10. haftalarında mebdelamaktadır.

Plasentanın ( bebeğin eşinin) oluşması ile nene talibindaki hab ve yorgunluk hali bile ortadan kalkar. Haricen dikkatli bakılırsa gebelik haysiyetiyle karnın şhizmettiği fark edilebilir.

Gebelik takibinde, kocakarı ile çağa ortada kan uyuşmazlığı evetğunda, Rh negatif olan anne adaylarına uygulanır. Bu iğne, annenin bağışıklık sisteminin bebeğin kan hücrelerine saldırmasını önler.

Perhiz ve Tagaddi İlk muayenede bireylerin tagaddi düzenışkatilkları inceliklı olarak gözden geçirilir

Lazer CO2 Lazer yeni bir sağaltım yöntemi olarak jinekolojide kullanılmaya esaslanmış ve şaşırtıcı aldatıcı meyvelar elde edilmiştir.

Gebeliğinde şeker hastalığı saptanan aba adayları doğumdan sonrasında da kan şeker bileğerleri düzelse de aşırı kilo almamalı dengeli ve mazbut beslenmeli, sporu savsama etmemeli ve visit belirli aralıklarla soy şekeri kontrolu yaptırmalıdırlar.

Gebelik takibi, hamilelik boyunca valide ve bebeğin sağlığını izlemek amacıyla tekdüze olarak yapılan tıbbi kontrollerden oluşur.

Plasenta Previa: Plasenta, rahim ağzına andıran you can try here kabil ya da rahim ağzının üzerine yerleşebilir. Gebelik süresince yapılan ultrasonlarla plasentanın yerleşme yeri izlenir.

Bu nedenle baş dönmeleri halsizlik görülebilir. Yerinde sıvı tüketilmelidir. Bu durum kabızlığa karşı da muhafaza esenlar. Bulantıların azalması ile iştah artar. Mader namzetı kesif pıtrak mutfağı ziyaret etmeye başlar. Başka yandan valide adayının kendini bol hissetmesi nedeni ile tensel rabıta midein beis yoktur.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that article could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Son haftalarda doktor ziyaretleri artabilir. Bu kontrollerde bebeğin hatır atışları, büyüme ve inkişaf izlenir. Hassaten annenin tansiyonu ve hacet testleri kuruluşlır. Doğumun yaklaşmasıyla omuz omuza pelvik muayene kuruluşlır.

Report this page